Radiografisch vliegtuig kopen

Voor het eerst een radiografisch vliegtuig kopen

Als nieuweling bij radiografisch bestuurbare vliegen kan het kiezen en kopen van het juiste vliegtuig en grote impact hebben op het plezier wat je zult beleven aan het radio bestuurbaar vliegen. Waarom? Simpel, omdat als je een vliegtuig koopt dat niet geschikt is voor een beginner of voor een vliegtuig van slechte kwaliteit kiest, kan je een vervelende eerste ervaring krijgen en zal je hoogstwaarschijnlijk deze prachtige hobby niet meer oppakken. Laat dat je alsjeblieft niet gebeuren! Ga je voor het eerst een radiografisch vliegtuig kopen lees dan eerst dit artikel zodat je goed geïnformeerd bent en kan kiezen voor een geschikt vliegtuig.

Hier koop je jouw Radiografisch bestuurbare vliegtuig voordelig, veilig en snel!

Waar kijk je naar bij een radiografisch vliegtuig kopen?

Ontwerp configuratie

Je eerste radio bestuurbare vliegtuig dat je koopt, zou stabiel en vergevingsgezind moet zijn. Dit is behoorlijk belangrijk. Veel beginners hebben namelijk de neiging om voor een vliegtuig te kiezen dat er cool uitziet of snel kan vliegen, zonder te overwegen hoe makkelijk of moeilijk het is om het rc vliegtuig te besturen. Dit is een veel gemaakte beginnersfout.

Het perfecte vliegtuigje om mee te leren vliegen is een “high wing trainer” waarmee we met “high wing” bedoelen dat de vleugels boven op de romp vastzitten aan je vliegtuig. Met deze configuratie heb je hoop stabiliteit in de lucht, precies wat je nodig hebt als je aan het leren bent hoe je een RC vliegtuig kunt besturen.

High Wing vliegtuigen zijn stabiel en vergevingsgezind vanwege de het gewicht van de romp onder de vleugels. Dit zorgt er namelijk voor dat het vliegtuig stabiel blijft liggen in de lucht. Dit soort vliegtuig zal na elke bocht, zichzelf altijd automatisch corrigeren in de lucht. Dit helpt jou bij het leren vliegen.

Een volgend ding waar je op zult moeten letten als je een vliegtuig koopt is of deze een merkbare tweevlakshoek heeft. Dit is een opwaartse V-hoek van de vleugels die je kunt zien van de voorkant van het vliegtuig. Hoe meer het vliegtuig over een tweevlakshoek beschikt, hoe meer het stabiel in de lucht zal blijven. Dit komt ook weer door ‘het pendulum’ effect waarbij de romp lager hangt dan de vleugels.

De tweevlakshoek is duidelijk te zien: de vleugels staan iets omhoog

Een andere reden waarom je een tweevlakshoek nodig hebt, is omdat je vliegtuig geen rolroeren heeft. De tweevlakshoek is nodig om een draai te kunnen maken. Het roer dat aan je vliegtuig vast zit, zorgt ervoor dat je vliegtuig een bepaalde richting neemt. De tweevlakshoek dwingt je vliegtuig dan tot een draai. Dit is een versimpelde uitleg van deze gebeurtenis. Officieel wordt dit “het tweevlakshoek effect” genoemd. RC vliegtuigjes die rolroeren hebben, zullen ook een opmerkelijk kleinere tweevlakshoek hebben dan de vliegtuigen zonder rolroeren. Samengevat geldt dat je eerste rc vliegtuig een “high wing” configuratie moet hebben met een goede merkbare tweevlakshoek, het klassieke “oefen” design.

Power aandrijving type

waarschijnlijk heb je al nagedacht of je een vliegtuigje wilt aanschaffen met een verbrandingsmotor of een elektrische motor. Als je dit nog niet hebt gedaan, we bespreken hier enkele voor- en nadelen.

Elektrisch aangedreven rc vliegtuigjes zijn gebruiksvriendelijker voor de beginner. Ze kosten minder en hebben veel minder accessoires nodig. Deze vliegtuigjes geven minder overlast want ze maken veel minder geluid en ze zijn mede hierdoor op meer publieke plekken toegestaan.

Dit alles in tegenstelling tot het RC vliegtuig met verbrandingsmotortje. Deze vliegtuigen hebben meer accessoires nodig voor het opstarten en het onderhoud van de motor. Je hebt onbeperkte kosten aan brandstof, de vliegtuigjes maken veel meer geluid en ze zijn over het algemeen groter en duurder dan de elektrisch aangedreven rc vliegtuigjes voor beginners.

Ga je een radiografisch vliegtuig kopen en kun je niet kiezen voor welk type vliegtuig je moet gaan, kies dan voor de makkelijke goedkopere oplossing aan begin van deze nieuwe hobby. Als je houd van de geur van brandstof en en de geluid van een motor ga dan voor de verbrandingsmotor versie.

Hoeveel bestuurbare functies

Dit is een belangrijke vraag en ook hier betekent het dat als je hierin een verkeerde keus maakt, dat het vervelend voor je kan uitpakken bij het radiografisch vliegtuig kopen.

Voor de “makkelijke parkvlieger” met elektrisch bestuurbaar vliegtuig is een vliegtuig met 3 kanalen een goede keus. Er zijn ook vliegtuigjes met 2 kanalen maar beschouw deze meer als speelgoed en koop deze niet als je serieus bent over deze hobby. Een vliegtuig met 2 kanalen is simpel te besturen maar ook erg beperkt in wat hij kan. Dus, als je serieus bent over radio bestuurbaar vliegen, is een vliegtuig met 3 kanalen wat je nodig hebt.

Natuurlijk is er niets wat je tegen kan houden bij het meteen een 4 kanaal radiografisch vliegtuig kopen. Zo’n vliegtuigje is niet per se erg makkelijk om mee te leren vliegen maar kan je zeker een hoop voldoening geven als je zo’n vliegtuig aanschaft, aan het begin van deze hobby. Er zijn vele beginners voor je gegaan die toch kozen voor een vliegtuigje met 4 kanalen. Het extra kanaal kan je licht beperken in het leren vliegen omdat er wat meer coördinatie nodig is.

Ga je een radiografisch vliegtuig kopen, raden we aan om voor het elektrische rc vliegtuig te gaan met 3 kanalen. Zo zal je het meeste plezier halen uit deze prachtige hobby.

Hier koop je jouw Radiografisch bestuurbare vliegtuig voordelig, veilig en snel!