Close
Skip to content

Een drone kopen

Een drone aanschaffen voor professioneel of particulier gebruik

Een drone met camera is de afgelopen jaren in Nederland steeds populairder geworden. Ze worden met name gebruikt door professionals, zoals ondernemers, de overheid, het leger of filmmakers die ze gebruiken voor het maken voor promotiefilms. Maar ook onder particulieren is een drone kopen de afgelopen tijd steeds geliefder geworden. Drones met camera zijn namelijk ideaal voor de nodige ontspanning en fun. Wat is er zo leuk aan een drone kopen gebruiken? En welke mogelijkheden zijn er voor beginners, serieuze hobbyist of professioneel gebruik?

De voordelen van een drone met camera

Drones zijn kleine, op afstand bestuurbare vliegtuigjes, waarvan tal van modellen en variaties bestaan. De twee belangrijkste hoofdsoorten drones zijn de drone zonder camera en de drone met camera. Kies je voor een drone zonder camera, dan ben je flink voordeliger uit dan met wanneer je kiest voor een drone kopen met camera. Toch valt uit de verkoopstatistieken van drones op te maken, dat een drone met camera een stuk gewilder is onder het grote publiek. Dat heeft te maken met de specifieke voordelen die dit type drone te bieden heeft.

Het mooie aan een drone met on-board camera, is in de eerste plaats natuurlijk de mogelijkheid om gave luchtopnames te maken. Zo kun je jouw eigen huis en omgeving filmen, om maar eens iets te noemen. Verder is een drone aanschaffen ideaal als je bijvoorbeeld een historisch gebouw, zoals een kerktoren of een kasteel, goed wilt kunnen bestuderen. Belangrijk hierbij is wel om vooraf te controleren of het op de betreffende plek is toegestaan om met een drone te vliegen. Vanaf bepaalde hoogtes en bijvoorbeeld in de buurt van vliegvelden is drone-gebruik verboden, omdat het gevaar kan opleveren voor het vliegverkeer.
DJI MAVIC PRO
In de tweede plaats kun je drones met een camera perfect inzetten om gave beelden te maken van een bruiloft, buurtfeest, carnaval of ander partijtje. En vergeet ook de schitterende vakantiebeelden niet, die zorgen voor een fantastische herinnering aan je mooiste vakanties!
Een derde voordeel van een drone aanschaffen en gebruiken, is dat het besturen op zich uitdagend en ontspannend is. Een drone is bijvoorbeeld een gaaf cadeau om je kinderen te geven en ze zo kennis te laten maken met de nieuwste technieken, maar ook met geografie, filmopnames maken en de natuur.
Ten slotte zijn drones met cameraoptie belangrijk voor professionele doeleinden. Staatsbosbeheer, de luchtmacht en ook agrariërs kunnen drones inzetten om onderzoek te doen vanuit de lucht. Verder zijn documentairemakers en filmmakers enorm geholpen door het fenomeen drone. Ze bieden namelijk de mogelijkheid om superieur beeldmateriaal te maken van de natuur, gebouwen of op plekken waar je normaliter gezien niet kunt komen.

Mogelijkheden qua soorten, modellen en prijzen drones

Een drone kopen betekent kiezen uit veel verschillende mogelijkheden en modellen. De drone zonder camera en de drone met camera zijn al genoemd. Maar er zijn ook drones die voorzien zijn van een microfoon- en luidsprekerfunctie of een GPS-systeem om locaties te zoeken. Tijdens de coronacrisis blijken drones, om een voorbeeld te noemen, handig om mensen op afstand snel en veilig te kunnen aan te spreken op hun gedrag, wanneer ze te dicht op elkaar staan of met te grote groepen bij elkaar zijn.

Race drone
Leuk zijn ook de race drones. Hiermee kan een racewedstrijd in de lucht gehouden worden. Verder zit er qua soorten en uitvoeringen verschil in het formaat en de camerakwaliteit van de drones. Ook erg gaaf zijn de onderwater drones!
Vaak is het slim iets meer uit te geven als je een drone kopen gaat, zodat je een drone hebt met een camera die scherpere beelden maakt. De betere drone met camera kost gemiddeld tussen de 300 tot 1000 euro, terwijl speelgoed drones vaak al vanaf 30 euro te koop staan.

Ben je van plan om een Drone te gaan aanschaffen?

Klik dan hier voor het leukste aanbod van drones!

error: Content is beschermd !!