Close
Skip to content

RC Auto kopen

4wd offroad rc-auto

RC Auto’s. De beste bestuurbare auto’s

Waar moet je op letten als je een RC auto wilt kopen? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen als je op zoek gaat naar een goede RC auto. RC staat voor radio controlled. Hier vind je dus informatie over radiografisch bestuurbare auto’s. We bespreken kort waar je op moet letten als je een bestuurbare auto gaat kopen.

Een goedkope bestuurbare auto kopen

Het besturen van een RC auto geeft ontzettend veel lol. Lekker bashen met een off-road wagen, of racen indoors of op asfalt. Het maakt kinderen vrolijk en ouderen krijgen het gevoel weer kind te kunnen zijn. Bestuurbare auto’s heb je, net als bij andere producten, in verschillende prijsklassen. Er zijn al RC auto’s verkrijgbaar voor minder dan 75 euro. Dit zijn vaak de standaard modellen, die bijvoorbeeld geen wat minder goede kwaliteit accu’s hebben, vrij snel stuk gaan en waarbij de onderdelen niet te vervangen zijn. Toch levert zo’n goedkope RC auto meestal al enorm veel plezier op, waardoor de eigenaar uiteindelijk beslist om over te stappen op een wat hoger niveau. Lees hier meer over goedkope RC Auto’s

Een duurdere RC auto kopen

Als de bestuurbare auto verder gaat dan speelgoed en je wilt echt voor kwaliteit gaan, moet je een duurdere RC auto kopen. Bij deze bestuurbare auto’s is er veel meer mogelijk. Bij de duurdere varianten is er in de meeste gevallen een losse oplaadbare accu aanwezig, waardoor je niet telkens nieuwe batterijen moet aanschaffen. Verder zijn de onderdelen vervangbaar. Dat betekent dat het bij een defect onderdeel niet direct nodig is om een nieuwe radiografisch bestuurbare auto te kopen. Vaak hebben de duurdere varianten meerdere functies. Zoals bijvoorbeeld hulpmiddelen om de auto stabiel te houden tijdens het rijden. Bij de duurdere auto’s mag je trouwens sowieso verwachten dat de maximum snelheid van de bestuurbare auto meestal hoger ligt. De uitzondering hierop zijn de rock crawlers

Daarbij is de kwaliteit van een duurdere bestuurbare auto vele malen hoger. De RC auto is gemaakt van beter en duurzamer materiaal. Omdat je de onderdelen in veel gevallen kunt vervangen, kun je de auto precies zo bouwen zoals jij hem wilt. Je kunt je favoriete banden erop zetten of gaan voor een unieke body. Zijn je onderdelen defect? Geen probleem. Ook die kun je vervangen. Voor de lange termijn is zo’n dure bestuurbare auto dus goedkoper dan een bestuurbare auto waar je weinig voor betaalt. Bij zo’n goedkope bestuurbare auto kun je namelijk geen onderdelen vervangen. Kapot is dan dus echt kapot.

Bekende merken die goede radiografisch bestuurbare auto’s maken, zijn onder andere:

Welke RC auto is goed voor mij?

Je gaat een RC auto kopen op basis van wat jij er mee wilt doen. Wil je af en toe leuk over de stoep of weg rijden met je bestuurbare auto, dan is een standaard variant meer dan voldoende. Is het voor jou meer dan een hobby, vind je het geweldig om te sleutelen aan je bestuurbare auto, of wil je er dagelijks mee rijden? Dan kun je het beste een duurdere en uitgebreidere RC auto kopen.

Typen bestuurbare auto’s

Niet elke bestuurbare auto heeft dezelfde aandrijvingstechniek. De meest voorkomende varianten rijden op oplaadbare batterijen of accu’s. Bij de wat duurdere auto’s zijn dit Lipo of NiMH accu’s, waarbij de Lipo het meeste vermogen levert, maar ook iets kwetsbaarder is. Bij goedkope auto’s vind je meestal eenvoudige batterijen aan boord.

Hiernaast heb je natuurlijk de rc- auto’s die beschikken over een heuse verbrandingsmotor. Deze rijden op benzine of nitro. Dit zijn vaak erg dure auto’s en vereisen toch ook wel weer wat meer technische kennis.

Er zijn namelijk bestuurbare auto’s die speciaal gemaakt zijn voor op vlak wegdek, al dan niet binnen of buiten (on road), terwijl andere auto’s gemaakt zijn voor in het zand (off road). Daarnaast heb je nog typen speciaal voor het driften en dan mogen we de rock-crawlers natuurlijk niet vergeten.

Voor een compleet aanbod van alle beschikbare radiografisch bestuurbare auto’s klik je hier.

error: Content is beschermd !!