Close
Skip to content

RC Helikopter kopen

RC-helikopter
RC helikopters: voordelen & soorten

Wat is een RC helikopter?

Een RC helikopter is een op afstand bestuurbare helikopter, RC staat voor Remote Control, ofwel: op afstand bestuurbaar. Op afstand bestuurbare helikopters zijn beschikbaar is in tal van modellen en soorten. De meest voorkomende varianten zijn de RC helikopter Fixed Pitch (FP), de zogenoemde Collective Pitch (CP), coaxiaal RC helikopters en de quadricopters. Wat maakt een RC helikopter kopen zo leuk en nuttig? En wat zijn zoal de verschillen tussen de genoemde hoofdsoorten RC helikopter waar je als consument uit kunt kiezen als je een RC helikopter kopen wilt? Lees snel verder, want de antwoorden vind je hieronder.

Voordelen van RC helikopters

Radiografisch bestuurbare helikopters hebben veel voordelen te bieden voor mensen die van avontuur en actie houden. Het grootste voordeel van een RC helikopter kopen is natuurlijk het speelplezier en de garantie op actie die deze op afstand bestuurbare helikopters te bieden hebben. Met radiografische bestuurbare helikopters kun je gaaf vliegen. Zo kun je bijvoorbeeld met een vriend een wedstrijd doen met een race RC helikopter. Maar natuurlijk is ook een 'gewone' vlucht, bijvoorbeeld met vrienden of je zoon, een gave belevenis. In de tweede plaats kun je een RC helikopter kopen om cadeau te doen aan iemand die helemaal gek is van techniek, vliegmachines of op afstand bestuurbare apparaten. Hij of zij zal je dankbaar zijn voor dit prachtige cadeau. Prettig aan een RC helikopter kopen is ten slotte de ruime keuze die er is aan soorten en modellen radiografische bestuurbare helikopters. Zo kun je kiezen voor voordelige basic modellen voor een van je kinderen, maar ook voor grote en robuuste RC helikopters die tegen een stootje kunnen, maar wel wat duurder zijn.

Hoofdsoorten RC helikopters

Zoals gesteld bestaan er vier hoofdsoorten voor de liefhebber van een RC helikopter. Ten eerste is er de Fixed Pitch (FP) uitvoering. Al je kiest voor deze RC helikopter kopen, dan ga je voor een standaard op afstand bestuurbare helikopter met een hoofdrotor aan de bovenkant en een staartrotor. Deze remote control helikopters zijn wat moeilijker te besturen dan de meest gemakkelijke uitvoering, namelijk de coaxiaal helikopters. Dit type helikopters is het meest geschikt voor beginnende helikopterbestuurders, omdat deze beschikt over twee rotoren aan de bovenkant. Ben je dus een beginnende bestuurder van op afstand bestuurbare helikopters, dan is een coaxiale RC helikopter kopen een slim idee vanwege de relatief eenvoudige manier van bedienen van deze vliegmachine. Verder is het aan te raden om deze RC helikopters binnen te gebruiken. Ze beschikken namelijk niet over het vermogen om buiten gebuikt te worden. Als derde variant kennen we de Collective Pitch RC helikopter. Deze variant komt aardig in de buurt van echte helikopters, qua techniek, en is een helikoptermodel dat vooral geschikt is voor de meer ervaren bestuurder. Een mooie functie van dit type RC helikopter is het feit dat de rotoren van deze helikopter qua hoek verstelbaar zijn. Hierdoor kan de besturing van dit type helikopter perfect afgeteld worden. Ten slotte zijn er nog de zogenoemde quadricopters. Dit zijn RC helikopters die behoorlijk veel op drones lijken, omdat ze vier propellors hebben en daardoor erg in de buurt komen van drones. Het mooie van quadricopters is hun kracht. Je kunt met deze remote control helikopters perfect buiten vliegen, onafhankelijk van het weer.

Mogelijkheid om video-opnames te maken

Je kunt tegenwoordig een RC helikopter kopen die de functie heeft om vanuit de lucht opnames te maken. Geschikt hiervoor zijn de wat duurdere remote controle helikopters vanaf 300 euro. Je weet dan zeker dat je kwaliteit koopt en een robuuste helikopter hebt die lang meegaat! Zoek je een afstandbestuurbare vliegmachine voor je zoon of dochter, dan kun je natuurlijk voor een veel voordeliger exemplaar gaan!

Voor een uitgebreid aanbod radiografisch bestuurbare helikopters klik je hier!

error: Content is beschermd !!