Close
Skip to content

RC Boot kopen

rc-boot
RC boten: ideaal speelgoed voor kinderen & volwassenen

Ben je op zoek naar gaaf speelgoed dat zowel volwassenen als kinderen aanspreekt? Dan is een stoere RC boot kopen een aanrader. RC-boten zijn radiografische bestuurbare boten, die een flink aantal voordelen te bieden hebben. Wat is er zo leuk aan een RC boot? En welke soorten en typen RC-boten zijn er allemaal verkrijgbaar vandaag de dag?

De voordelen van een RC boot kopen

Een RC boot kopen heeft enkele interessante voordelen. In de eerste plaats is een radiografisch bestuurbare RC boot lekker ontspannend. Als het buiten lekker weer is, kun je alleen of met jouw kind(eren) lekker naar een vijver, sloot of in de tuinvijver met de boot spelen. Er zijn niet veel activiteiten die ontspannender zijn dan met RC-boten in de weer zijn en even alles om je heen vergeten! Een tweede voordeel van de RC boot is het feit dat je hiermee kinderen kunt laten kennismaken met moderne technieken. Zeker als je zoon of dochter van technische dingen, van vervoersmiddelen en/of van bootje varen houdt, is een RC boot kopen het ideale geschenk. In de derde plaats zijn RC-boten leuk om weg te geven als verrassend cadeau. Dit kan een volwassene zijn die helemaal verzot is op alles wat met boten en vaartuigen te maken heeft, maar natuurlijk ook een kind of puber die fan van boten is. Ten vierde is een RC boot aantrekkelijk vanwege de ruime keuze die er is aan modellen en soorten. Zo zijn er voordelige startmodellen voor kinderen, maar ook zijn er geavanceerde RC-boten voor volwassenen en meer gevorderde fans van radiografische bestuurbare apparatuur. Met name de modellen vanaf 300 euro zijn goed voor echt professioneel gebruik. De meest basic modellen zijn al verkrijgbaar voor enkele tientallen euro’s. Het leuke is, ten slotte, dat je ook bouwpakketten met een RC boot kopen kunt, die geverfd moeten worden en in elkaar gelijmd moeten worden. En dat is natuurlijk een leuk project voor een van je kinderen of om zelf uit te voeren!

De drie belangrijkste soorten RC-boten

De RC boot is verkrijgbaar in drie hoofdsoortensoorten, namelijk elektrisch aangedreven boten, die bestaan uit 1. brushed boten en 2. brushless varianten, en radiografisch bestuurbare boten die op 3. benzine werken. Een radiografische bestuurbare RC boot met brushed motor systeem betreft een boot met een aandrijving via een elektrische motor. Het begrip brushed houdt in dat er koolborstels in de motor van de RC boot zitten. Kies je voor een RC boot kopen met brushed motorsysteem, dan heeft de op afstand bestuurbare boot een tweefasige elektrische motoraandrijving. Dit houdt in dat het vaartuig werkt op gelijkstroom, waarbij de snelheid via een schakelknop op een mechanische of een elektronische wijze ingesteld kan worden.
Ten tweede kun je een brushless RC boot kopen. Deze variant radiografisch bestuurbare boten hebben een zogenoemde driefasige motor, met 3 aansluitdraden, en werken op wisselstroom. Houdt je van snelheid en actie, dan is deze wat duurdere radiografische boot een absolute aanrader. De snelste modellen kunnen namelijk snelheden tot wel 70 km/u halen.
Ten slotte kun je kiezen voor RC boten die op benzine werken. Deze boten geven een meer authentieke ervaring. Verder zijn RC-boten op brandstof ideaal omdat ze naar verhouding langer meegaan dan de elektrisch aangedreven modellen. Deze boten kunnen eveneens hoge snelheden bereiken, zeker als je kiest voor brandstofaandrijving via nitro. Fijn aan op afstand bestuurbare brandstofboten is ten slotte de ervaring die deze geven: je ruikt de brandstof en ziet de rook. En dat geeft elke bootliefhebber natuurlijk een enorme kick! Overigens zijn er naast gemotoriseerde RC boten uiteraard ook RC zeilboten verkrijgbaar.

Bekijk beschikbare modellen

Kies ook voor avontuur en verwen jezelf door een RC boot kopen te gaan. via deze link vind je tal van voordelige en professionele bootmodellen, van enkele tientjes tot enkele honderden euro’s. Alvast veel vaarplezier toegewenst!

error: Content is beschermd !!