RC helikopter voor beginner

RC helikopters

Niet alleen de droom van ieder kind, maar ook stiekem van elke ouder. Bestuurbaar speelgoed. Je kunt hierbij denken aan een bestuurbare boot, een drone of een vliegtuig. Het populairste bestuurbare speelgoed is echter nog steeds de bestuurbare helikopter. Denk jij er toevallig over om een bestuurbare helikopter aan te schaffen? Lees dan vooral verder en kom van alles te weten over op afstand bestuurbare helikopter voor beginners!

Hoe werkt het?

Op afstand bestuurbare helikopters worden ook wel radiografisch bestuurbare helikopters genoemd. Radiografisch besturen is het besturen van helikopters via radio control (RC). De helikopters bevatten een ontvanger, een accu en een servomotor. Een servomotor bestaat uit een elektromotortje, een gekoppelde potentiometer (spanningsdeler) en regelelektronica. In deze servomotor wordt vervolgens een referentiesignaal opgewerkt. In een afstandsbediening met een stuursignaal (de joystick) wordt een stuursignaal opgewekt. De servo vergelijkt het stuursignaal met het referentiesignaal, wat een verschilsignaal kan creëren en erin resulteert dat de helikopter links of rechts draait. Dit wordt ook wel radiotransmissie genoemd. Dit werkt via het welbekende 2,4GHz netwerk.

Verschillende soorten RC helikopters

Er bestaan verschillende soorten rc helikopters. In totaal bestaan er namelijk 4 verschillende helikopters. De Collective Pitch helikopter is een helikopter voor de al wat meer gevorderde piloten. Deze helikopters zijn enkel geschikt voor buiten en kunnen alle bewegingen aan doordat de hoek van de bladen (die de helikopter laten vliegen) te wijzen zijn. Hierdoor kan het dalen en stijgen van de helikopter worden beïnvloed. Dit is in tegenstelling niet mogelijk bij de tweede soort RC helikopter, de Fixed Pitch radiografische helikopter. Deze is bestuurbaar op basis van een toerental. Wanneer het het toerental toeneemt stijgt de heli en andersom. Deze helikopter kan worden gebruikt binnenshuis als buitenshuis. Echter kan de helikopter een windkracht hoger dan 3, niet goed aan en is hij minder stabiele dan de derde soort helikopter, de coaxiale helikopter. De RC helikopter voor beginners. Het beschikt over een grote stabiliteit door de contra roterende bladen. Ze zijn met name geschikt voor binnenshuis en kunnen tegen een stootje. Tot slot is de laatste helikopter aan de beurt. De quadrotor helikopter. Deze soort drone beschikt over 4 of meer propellers. De snelheid van de rotering van de propellers zorgt ervoor dat ze hoog of laag kunnen vliegen. Je hebt ze in kleine en grote modellen, voor zowel binnen en buiten. Soms is het zelfs zo dat deze soort rc helikopter is voorzien van een camera, waardoor ze foto en video opnames kunnen maken. Bovendien zijn ze zeer stabiel en kunnen ze tevens tegen een stootje.

RC helikopter voor beginner

Wanneer je eraan denkt om een rc helikopter aan te schaffen kun je het beste beginnen met een rc helikopter voor beginner; de coaxiale helikopter. Zoals net genoemd is dit ook een rc helikopter voor beginner. Deze rc helikopter voor beginner kun je vinden op verschillende sites op het internet, maar ook in speciaal zaken. Zo kun je bijvoorbeeld naar de site van Conrad gaan, waar allerlei rc helikopters voor beginners staan geselecteerd op een speciaal tabblad; rc helikopter voor beginner. Op deze pagina staan allerlei helikopters in allerlei soorten, maten en functies. Zo heb je de Reely rc helikopter, die via infrarood bestuurbaar is. De Revel Controll 23829, die eenvoudig bestuurbaar is en zeker tegen een stootje kan. Tevens heb je de gave gedesignde sporthelikopters van Carson, die beschikken over een robuuste chassis, waardoor deze zeer geschikt is als rc helikopter voor beginner. Maar zo heb je ook de Reely SkyHD RC helikopter, die beschikt over een camera en een automatische zweefmodus. Voor ieder dus wat wils. Natuurlijk is het zo dat des te meer functies of des te groter de stevigheid, des te hoger de prijs. Gelukkig kun je al voor 15 euro de trotse eigenaar zijn van jouw eerste RC helikopter. Neem dus snel een kijkje op het internet en maak de blits met jouw nieuwe RC helikopter!